Șefi mai mici

Alo, alo, unde mergi? sau în cel mai bun caz Unde mergeți? Cam așa te întâmpină peste tot micii șefi, adică oamenii de serviciu sau portarii de pe la instituții. Bună ziua, pe cine căutați? sau Cu ce vă ajut? sunt cuvinte necunoscute în vocabularul portarilor. Ei știu una și bună: sunt Dumnezeu la serviciu, când au primit ușa spre pază. Pe acolo trece numai cine vor ei să treacă. Pe acolo se face filtrarea și nimeni nu trece fără voia lor.

Aș fi zis femeile de serviciu,  dar nu se pot face discriminări. Și bărbații din poziția asta sunt la fel de imbecili. În afara de a-și a face treaba pentru care sunt angajați, ei nu simt că oamenii știu de existența lor. Așa că trebuie să-și facă simțită prezența. Și de aceea se comportă precum Cerber la intrarea Infernului, considerând ca fiind obligația lor să strige sau să ridice tonul la oricine, de obicei la cei mai tineri decât ei, mai prost îmbrăcați ori mai “pierduți”.

Ăștia cunt cei mai buni angajați. Replica lor este, invariabil: Mi-a spus șefu’ să nu intre nimeni. În orice companie angajații au majoritatea câte 2 sau mai mulți superiori ierarhici. Portarii și oamenii de serviciu sunt favorizați. Au doar un șef. Cel mare.

Reclame

14 Responses to “Șefi mai mici”


 1. 1 bastylica ianuarie 28, 2010 la 10:33 am

  cei mai meseriasi sunt paznicii spitalelor care isi fac vreo doua-trei salarii in plus pe luna doar din ciubuc…doar omul vrea sa intre in spital si in afara orelor de vizita.

  niciodata nu am inteles programul de vizite la spital…pare strict dar nu e respectat nicaieri si parca nimeni nu vede asta.

 2. 2 Diana ianuarie 28, 2010 la 10:47 am

  Daaa, portarii de la spitale sunt criminali! aspri pana ii intinzi banu’

 3. 3 Adrian O. ianuarie 31, 2010 la 7:56 pm

  Oh, da. Portarii de la spital (că la ei mă gândeam când scriam astea) sunt cei mai tari din lume :)) Program de vizită nu, banul deschide oricând uşa, nu mai contează carantina, gripa (aviară, porcină ori de care o fi…), totul e să dai banul.

 4. 4 bebelusha februarie 5, 2010 la 9:18 pm

  in general oamenii care au cele mai de jos job-uri…nu vreau sa jignesc pe nimeni dar eu asa vad lucrurile…portarii, infirmierele se cred cei mai grozavi, ei taie si spanzura tot in jurul lor. omul e necajit ca cineva drag e la spital dar ei te fac sa uiti de asta, portarului trebuie sa-i platesti „biletul de intrare”, la infirmiera trebuie sa-i dai ciubuc sa isi faca treaba pentru care este platita. tupeu maxim pe oamenii astia

 5. 5 itterapia februarie 27, 2010 la 7:56 pm

  bine spus!
  sentimentul importantei! 😉

  (un fost Vorbaret-u’)

 6. 6 Mihai martie 15, 2010 la 12:33 pm

  daca stii sa bagi frica in ei nu trebuie sa le dai bani. se invata greu, dar practicand.

 7. 7 Bogdan Epureanu iunie 3, 2010 la 2:20 pm

  Ai dreptate, Mihai, trebuie doar sa ii pui putin la punct si imediat se transforma in mielusei pentru ca nu sunt obisnuiti ca cineva sa ii ia la intrebari…

 8. 8 Bogdan Epureanu iulie 5, 2010 la 4:56 pm

  Buna! Esti OK? Nu de alta, dar a trecut aproape jumatate de an de cand nu ai mai scris nimic…

 9. 9 Diana iulie 26, 2010 la 11:49 am

  Si? ce mai scrii?

 10. 10 dani august 28, 2010 la 1:54 am

  Alooooooo! Pai ce se intampla cu tine?

 11. 11 Sunshine mai 21, 2017 la 8:59 am

  Now we know who the senlibse one is here. Great post!

 12. 12 http://goanalyze.info/bulurum.com mai 31, 2017 la 8:59 pm

  Henri | le 09 avril 2010 à 11:38 |Comme vous le savez celui qu’on appelait le « Berlioz du piano  » serait mort écrasé sous sa bibliothèque . Et j’ignore si c’est vrai .Quant à la pétanque, j’ai vu-observé-des hommes jouer avec des noyaux d’ olives et ça marche aussi très bien pour la chamaille que n’importe lequel des jeux!

 13. 13 http://goanalyze.info/miitbeian.gov.cn mai 31, 2017 la 9:14 pm

  The second theme of 2011 , bride, as the most innovative? Unconventional colored bridesmaid , not to attract attention, try to get bridesmaid for the wedding colors to add a new romantic expression. When the wedding the bride with a red rose pattern, this type of is the best option with the weapon.

 14. 14 günstiger privatkredit august 30, 2017 la 6:06 am

  Before I got to the part where you mentioned Emily, I was thinking to myself, "the way Emily hugs sure does annoy me!"It's been bugging me from the start! She smooths and pats and it is almost like she is hugging a child. That would drive me crazy lol!I think I"m just a mild back squeezer. Not too light, not too hard. Perfect actually 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: