Nu mă iau după doctor!

Am avut ocazia să petrec câteva zile într-un spital, cu o operație. Nu foarte gravă, dar trebuia făcută, deci am stat în spital și, inevitabil, prilejurile de socializare nu au întârziat să apară.

Cel mai tare din tare toți (un fel de “father of them al”) era vecinul meu de pat din stânga. Era un tip pe la 50șiceva de ani, care era trecut prin viață, fiind fost securist/milițian/polițist/consilier de ceva șefuț de la poliție și în sfârșit pensionar. Avea o părere despre orice, începând cu modul în care s-a produs cutremurul din Haiti până la felul în care trebuie pusă perfuzia. Și nu era rău că avea păreri, dar nu interesau pe nimeni, in afară de el. După părerea mea însă, el nu știa chestia asta.

O recomandare pe care i-o făcuse medicul după operația lui a fost mergeți și la neurolog, chestia pe care o mai aveți ar necesita și niște analize de acest gen. Dacă tot sunteți în spital, puteți să o faceți, doar nu trebuie să stați la rând, fiind considerat urgență. Recomandarea făcută (cu mult bun simț de altfel) de doctor a declanșat reflexul romanului văzut cu sacii în căruță (operația reușită, în acest caz). Adică: ce pi*da mă-sii îmi dă ăsta indicații? Să își vadă el de treaba lui, știu eu ce am. Sigur că întotdeauna noi știm mai bine ce avem, doctorii sunt puși doar pentru a lua șpagă și atât, iar dacă o dăm, nu mai trebuie să îi și ascultăm. Că doar nu știu ei mai bine ca noi, argumentul fiind întotdeauna am mai avut din astea și mi-a trecut după ce am stat acasă două zile.

Încheierea tipului, după seria de înjurături la adresa doctorului, a fost: Doar nu am înnebunit să mă iau după doctori. Stau acasă, fac o baiefierbinete, o frecție cu propolis și sunt ca nou! Asta în timp ce stătea în spital, așteptând antibioticul prescris de doctorul care îl operase. Sigur, prost doctorul. Nu merită să te iei după el.

Reclame

7 Responses to “Nu mă iau după doctor!”


 1. 1 Andrei ianuarie 24, 2010 la 7:19 pm

  Sper ca esti ok dupa operatie, iar in cazul in care ti-au facut anestezie generala sper ca ti-au placut senzatiile :))

 2. 2 brontozaurel ianuarie 25, 2010 la 3:52 pm

  In primul rand, sanatate!

  In al doilea rand, da, suna asa cunoscut. Am fost si eu in salon cu o babeta care se comporta la fel, stia ea mai bine ce trebuie sa-i dea, cand i-au venit rudele a inceput sa o faca pe asistenta care fusese de noapte in toate felurile, vaca, nesimtita, desi femeia ii explicase de ce nu poate sa ii dea anumite medicamente intr-un mod cat se poate de logic si de civilizat.

  E aiurea ca unii oameni pornesc de la ideea ca ei sunt in centru, ca doar ei au dreptate, ca toti ceilalti sunt prosti si rau intentionati. Nu e un razboi, care pe care. Trebuie sa existe o colaborare intre medic si pacient ca lucrurile sa mearga bine. Si e in interesul pacientului sa se intample asta.
  🙂

  Eu am mers pe „stiu ei mai bine, fac ce imi zic” si a fost bine. Fara ura, fara incrancenare. Hehe, a fost chiar foarte bine, pentru ca, na… chiar daca isi fac datoria oricum ca medici… sunt si ei oameni si e totusi o diferenta intre felul in care privesc, vorbesc cu o persoana care ii asculta cu atentie si raspunde cu un „ok” insotit de un zambet si felul in care se comporta fata de o persoana care le raspunde cu un „bene” in sictir… Nu stiu, mie mi-a picat bine sa vad ca zambesc cand imi vad mutra 🙂

 3. 3 Diana ianuarie 26, 2010 la 11:17 am

  Mda, in tara asta toti sunt medici, mai ales de cand „naturistele” sunt pe toate gardurile, la toate emisiunile…

 4. 4 thcgirl77 ianuarie 28, 2010 la 12:35 pm

  sanatate dupa operatia suferita!
  n`am nimic cu oamenii care au opinii legate de orice dar ar trebui sa o lase moale la chestiile legate de sanatate, mai ales daca nu au diploma in medicina.

 5. 5 Mihai martie 15, 2010 la 12:31 pm

  personal, am ajuns si eu sa nu pun prea mare pret pe vorbele doctorilor. parerea mea e ca esti cam naiv daca crezi tot ce zic doctorii, mai ales cand fac recomandari de bun-simt fara sa iti fie cunoscuti.

 6. 6 anonim septembrie 16, 2011 la 8:36 pm

  esti penibil.

 7. 7 Denver mai 21, 2017 la 9:15 am

  Very valid, pithy, suiccnct, and on point. WD.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: