Filme

Week-end ploios, carte bună tocmai terminată, a fost un moment bun pentru filme. Așadar:

State of Play cu Ben Affleck în rolul unui reporter care investighează o moarte aparent accidentală în staff-ul unui senator important. Presiuni asupra ziarului la care lucrează, presiuni asupra lui și asupra echipei de colaboratori. Final oarecum surprinzător, senatorul iese mai puțin șifonat decât mă așteptam.

District 9, un SF mediocru privit doar prin elementele care definesc un SF. Nimic deosebit, nici efecte speciale și nici poveste nouă. Filmul devine interesant doar din punctul în care eroul (cu o față tipică de anti-erou, un geek care lucrează pentru guvern și care știe destul de puține lucruri în afară de hârtii) este pus în situația de most wanted, în care trebuie să se descurce în lumea pe care o privea de sus, prin intermediul hârtiilor și din mașinile blindate, înconjurat de escortă înarmată. Înlocuind comunitatea extratereștrilor cu cea a negrilor (și adăugând numele olandez al eroului – Wikus Van De Merwe – burii din Africa de Sud fiind descendenți ai olandezilor) obținem adevăratele probleme pe care le pune filmul.

Up – animație foarte bună. Un bătrân își ține promisiunea către soția lui și pornește spre un loc pe care amândoi doreau să îl vadă, dar la care doar el ajunge. Însoțit de un băiat (supraponderal și care înfulecă ciocolată pe tot parcursul filmului), trece printr-o serie de întâmplări în care salvează o pasăre (o specie rară) și împlinește promisiunea către soția lui. Plin de umor, filmul reușește să binedispună.

A Christmas Carol – văzut în 3D la Cluj 🙂 Bazat pe povestea omonimă a lui Dickens, cu un final puternic moralizator. Spiritul Crăciunului ne face mai frumoși, mai buni și mai generoși. Păcat că nu este Crăciunul în fiecare zi.

Anunțuri

1 Response to “Filme”


  1. 1 prujinka Noiembrie 16, 2009 la 10:18 am

    aveam si eu in planuri sa ma uit la „Christmas Carol”, iar dupa descrierea ta ard de nerabdare sa apara si la noi in cinematografe…. Miss the Christmas atmosphere…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: