Year One

Year One este o comedie ce aduce foarte tare cu History of the World: Part One a lui Mel Brooks. Cu toate acestea, reuşeşte să fie amuzant şi încorporează o mulţime de referinţe culturale (unele mai evidente, altele mai puţin evidente) pentru a binedispune spectatorii. Chestiunile care ar trebui să fie tabu sunt tratate cu umor, aşa că până şi un eveniment tragic poate fi făcut amuzant.

Jack Black face un tip de rol obişnuit pentru el, de Average Joe de la care nimeni nu aşteaptă nimic şi care surprinde pe toţi în final.

2 Răspunsuri to “Year One”


  1. 1 droit noiembrie 8, 2009 la 8:15 pm

    „comedia” year one mi s-a parut cea mai mare tampenie ce mi-a fost data vreodata sa o vizionez .

    ceea ce numesti „referintele culturale” erau defapt persiflari ale unor momente de la inceputului omenirii conform Bibliei .
    cum se poate numi tabu problema uciderii lui abel si Sodoma , chiar nu au fost niciodata un subiect de index .

    infatisarea lor culori ” a la Hollywood ” imi aminteste de perioada de decadenta a atenienilor cand cinicul Diogenide (un producator al year one avant la lettre ) vazand o femeie care se ruga la zei ii zise – cu atatia zei pe aici vezi sa nu iti vada vreunul fundul .

    filmul dovedeste inca odata finalul crestinismului de care ne
    amuzam de atata vreme si in care evident nu mai credem caci nu
    putem crede / respecta lucruri de care ne amuzam .

    musulmanii nu ar admite asemenea filme despre profet nu ptr. ca nu ar fi in stare (nu am in vedere calitatea Hollywood-ului ) sau nu au nevoie de entertainment ci ptr. ca INCA ei cred .

    noi … cu amuzamentu` , caci now ENTERTAINMENT MAKE US FREE !

    p.s. asteptam o comedie despre gazarea evreilor sau despre noptile de vis de la Belomorkan si vokuta (evenimentele tragice pot fi facute amuzante) .

  2. 2 thcgirl77 noiembrie 9, 2009 la 10:20 am

    l`am tot vazut prezenat pe HBO la making of. l`am vazut in urma cu o luna si ceva, ma asteptam sa fie mai comic, dar a fost ok, am ras la cateva faze.
    avand in vedere ca n`am ramas in minte cu nici o faza memorabila, ii dau nota 7. average comedy.


Lasă un comentariu




noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30