Nu este de lucru

Toată lumea se plânge de treaba asta, cu toate că atunci când cauţi pe cineva să facă nişte muncă, încep tocmelile şi trasul pe cur. Cunosc pe cineva care îşi caută de o săptămână pe nişte oameni să sape un şanţ pe lângă o casă. A vorbit cu trei grupuri de oameni până acum, oameni care i-au fost recomandaţi ca fiind necăjiţi şi care au nevoie de bani. Culmea, tot asta au spus şi oamenii, în discuţiile de la început. După care, atunci când au văzut că munca nu este de o dupămasă, ci că se întinde pe trei zile, brusc nu au mai avut nevoie de bani. Nu era muncă de lagăr, înţelegerea includea mâncare, pauze…neah, oamenilor nu le-a trebuit aşa ceva. Ei vroiau bani,dar, dacă se poate, fără muncă. Bine, fie, cu muncă, dar ceva ce se poate face repede. Că berile nu aşteaptă prea mult.

Unul vine şi cere ajutor unei fundaţii. A lucrat legal timp de un an şi ceva (muncă necalificată) şia cum stă pe alocaţie de şomaj. Cei de la fundaţie îi spun că trebuie să se angajeze. Omul se face foc şi pară: cum să mă angajez, că n-am şcoală şi iau puţini bani, mai bine stau să se termine şomajul şi vin apoi iară să vorbim să vedem cum mă puteţi ajuta! Acum, cei de la fundaţie sunt buni de şters în cur cu ei, că este şomajul. După aia, mai vedem noi. Că oricum ăia sunt proşti şi tot mă ajută!

Povesteam acum o vreme de nişte instalatori care lucrau după cum îi tăia capul pe ei. Că doar erau mesereaşi şi ei ştiau cel mai bine ce vrea clientul. Chiar dacă de fapt clientul vroia altceva. Am vorbit de atunci cu alte două echipe, din niciuna nu a acceptat lucrarea. Că era prea mică şi nu au timp de aşa ceva, că au lucrări mai amri. Sigur că acum sunt pe val, sigur că la iarnă fiecare ar face pe dracu în patru pentru nişte bani în plus, dar capacitatea lor de gândire este limitată. Am încercat la firme, dar alea fac afaceri pe principiul românesc îl f***m acum pe client, după care nu ne mai interesează dacă mai vine la noi.

Oricum, e nasol însă. E criză, e greu de găsit de lucru.

7 Responses to “Nu este de lucru”


 1. 1 diana August 18, 2009 la 2:58 pm

  Hai nu te enerva!

 2. 2 Adrian O. August 18, 2009 la 11:06 pm

  Constat doar, enervarea a trecut demult 🙂

 3. 3 Stefan August 19, 2009 la 2:52 am

  Stiu ca e trist insa e o atitudine tipic romaneasca. Astia suntem si nu o sa ajungem niciodata nicaieri. N’ai ce face …

 4. 4 fanitza August 20, 2009 la 1:54 pm

  gasesti de munca, daca chiar vrei. problema e ca nu la banii de acum un an. de aia nu prea vrea lumea.

 5. 5 Mircea Popescu August 28, 2009 la 4:52 pm

  Daca te incalzeste cu ceva, si munca „intelectuala”, adica la calculator se desfasoara intre aceeasi parametrii. Omu/oama vrea slujba. Prin care el/ea intelege, un loc unde sa sada 4-5-6-7 ore si sa povesteasca pe messenger. Cand vede ca-i chiar de munca, si anume, 50 de minute din 60, si tre sa chiar lucrii, adio.

 6. 6 thcgirl77 August 29, 2009 la 7:21 pm

  cred ca visurat a scris mai demult ca a fost un experiment, avea o cunostinta cu santier care avea nevoie de muncitori necalificati si s`a dus pe la tigani boschetari sa`i intrebe dc nu vor sa fie zilieri, sa faca o munca necalificata pentru o anume suma de bani pe zi si nici unul nu a vrut.
  e mai usor sa cersesti sau sa stai pe ajutor de somaj in loc sa pui mana sa faci ceva in plus? trist. nasiba stie ca eu daca as fi in asa situatie as face curat la oameni prin casa sau as spala vase la un restaurant ca sa fac bani. fiecare cum a fost invatat, ce sa zic. pacat ca ajutorul social se duce la asa lenesi ordinari, ca e din banii nostri, cei care muncim.

 7. 7 Zodiac Septembrie 1, 2009 la 7:56 pm

  Daca te incalzeste cu ceva, si munca "intelectuala", adica la calculator se desfasoara intre aceeasi parametrii. Omu/oama vrea slujba. Prin care el/ea intelege, un loc unde sa sada 4-5-6-7 ore si sa povesteasca pe messenger. Cand vede ca-i chiar de munca, si anume, 50 de minute din 60, si tre sa chiar lucrii, adio.;. All the best!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: