Nu ştim vorbi

Ca o continuare la acest articol, pot spune că nu numai întrebările simple reprezintă un obstacold e netrecut pentru unii oameni, dar chiar şi situaţiile de vorbire/exprimare liberă sunt problematice. O explicaţie este mult prea greu de argumentat, de cele mai multe ori. Am vorbit cu studenţi (care sunt viitorii intelectuali) care nu erau în stare să îşi exprime o opinie proprie despre o chestie cotidiană ori despre un fapt banal. Luau idei gata mestecate şi scuipate de diferiţi oameni pe la TV şi le adoptau fără a reflecta asupra lor ori fără a le corobora cu judecata lor. Mai mult, exprimarea ideilor era împiedicată de vocabularul sărăcăcios. Un vocabular cu multe cuvinte repetate, cu foarte multe cuvinte de genul ăsta, asta ori ăştia, cu referiri vagi şi fără consisteţă.

Când mă gândesc că ăştia vor fi (o parte din) viitorul ţării…

Reclame

5 Responses to “Nu ştim vorbi”


 1. 3 The Fan iulie 30, 2009 la 8:20 pm

  Ei sunt oamenii care vor deveni politicienii viitorului – care isi vor tine cuvantarile (scrise de altii, evident) cu multe „ããããããã”-uri pe post de interjectie.
  Ei vor fi cei a caror limba se va incurca, spre marele amuzament a tuturor oamenilor ceva mai inteligenti (a nu se confunda cu numarul diplomelor!) ca ei.
  Asa ne trebuie!

 2. 4 aaa iulie 30, 2009 la 10:17 pm

  ma da omul nu e robot sa iti faca totalul orelor si pauzelor , la un drum asa lung, aveti si voi rabdare, v-ati invatat sa va raspunda doar google la intrebari.

  foarte antipatica atitudinea lui zoso, cred ca viitorul mai mult de la asta se va strica, de la lipsa completa de empatie, insumata cu sindromul de hiperactivitate si deficit de atentie dat de prea multele ore petrecute la pc

 3. 5 Adrian O. iulie 31, 2009 la 8:27 pm

  @danutchidon – astea sunt alte doua probleme mari
  @the Fan – sper sa nu ai dreptate. Desi stiu ca asa va fi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: