Perseverența și consistența

Se dă un job unei persoane. Acea persoană lucrează în stil românesc la el, de la 8 cu o cafea până la 9.30 (țigara+bârfa inclusă) și apoi o pauză de masă extrem de lungă. Nu lucrează consistent, ci haotic,  face ceea ce vine la rând, fără un plan ori o planificare pe un timp mai lung. Lucrează pompieristic. De asemenea, nu lucrează perseverent, înspre atingerea unui obiectiv clar, ci își schimbă obiectivele după cum bate vântul, la fel și strategia de lucru.

Atunci când persoana care îndeplinește acel job este schimbată, cea mai bună justificare a ei este criza: da domnule, m-au dat afară caum, că e criză, dar uite câte lucruri am făcut! Păi dacă le pun pe toate în CV iau salariu dublu, cu toată criza asta. Se vor bate companiile pe mine. Ce prost sunt că am stat atâta la săracii ăștia!

Și așa ajung multe persoane ”capabile” să se mire că au fost date afară de la unele companii și nu pot să își găsească de lucru altceva. Pentru că patronii vor oameni într-adevăr buni, care să nu facă multe lucruri, dar care să persevereze înspre atingerea unui obiectiv. Și să o facă într-un mod consistent, unitar.

Reclame

0 Responses to “Perseverența și consistența”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: