Comunicarea cu autorităţile

Am intrat recent în clădirea unei primării într-un oraş mic din centrul ţării. Pe lângă atitudinea de cerber a gardianului (Pe cine cauţi? – Căutaţi eventual, că nu am cules cartofi împreună ieri), am observat o chestie foarte faină. Şi anume că era un panou de informare care cuprindea date din diferite domenii de interes public: începând cu numărul de telefon al Protecţiei Consumatorului până la numărul de telefon al Agenţiei pentru Forţele de Muncă, numărul de telefon pentru copii abuzaţi, programele ghişeelor din primărie şi din alte locuri care au legătură cu primăria, cam tot ce putea fi interesant pentru omul care avea o problemă acolo.

Mă gândeam cât stres si timp pierdut din partea funcţionarilor se evită în felul ăsta. Nu vine Gigel să bată la prima uşă şi să întrebe unde poate să îşi obţină aprobarea pentru a creşte găini în balcon, nu este trimis la alte trei uşi pentru ca apoi să i se spună că nu se poate şi că dacă vrea să crească găini în balcon a rămas ceea ce era şi bunicu-său când a venit la oraş să muncească la combinat: ţăran.

Ar fi excelent dacă s-ar găsi un asemenea ghişeu amenajat în toate primăriile sau la toate instituţiile publice unde omul pierde mai mult timp cerând relaţii şi îndrumări decât rezolvând efectiv treaba pentru care a venit.

Auzeam mai demult chestii de genul: în Germania se rezolvă o treabă cu autorităţile/poliţia extrem de rapid. De exemplu numere la maşină în 4 ore. Credeam că sunt poveşti, legende urbane. Poate că totuşi nu sunt.

1 Response to “Comunicarea cu autorităţile”


  1. 1 bastylica Iulie 3, 2009 la 1:15 pm

    daca romanii ar stii sa foloseasca infokiosk-urile, acestea ar rezolva o mare parte din trebuie, din plimbari si intrebari aiurea…dar nu, noi suntem batuti in cap si preferam sa punem 100 de intrebari si sa deranjam persoanele din 10 birouri pana aflam ca nu suntem in cladirea care trebuie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: