Noua națională

Reușesc cu greu să îmi revin după meciul de aseară, mai ales după reacțiile dare au urmat. Peste tot este elogiată noua națională, cei care joacă fotbal cu zâmbetul pe buze, iar adjectivele continuă în această direcție. Oare se uită cineva că am jucat cu LITUANIA? Cu o Lituanie pe care în urmă cu trei sau patru ani o băteam la scor, cu sau fără Pițurcă pe bancă, cu o Lituanie cu care acum o vreme ne puneam doar problema scorului și a golaverajului la sfârșit de campanie.

Adevărul că naţionala asta e mai rea. Are un joc mai închegat, mai lucrat. Au apărut devierile… Mingile lăsate… Are tupeu, face presing, lasă mingea pe jos, schimbă poziţiile şi aleargă mult mai mult – zice Daniel Marton aici.

Din nou, echipa face toate astea cu Lituania, un adversar slab față de pretențiile noastre. Aș vrea să văd dacă vom avea același tupeu cu Franța, ori dacă vom juca și acolo din două atingeri, din călcâie și din devieri. Sau, poate, acolo valoarea adversarului își va pune amprenta și vom spune la final că ei și-au dorit mai mult victoria – două clișeuri exasperante din fotbal.

Arhi spunea că dacă îl dăm jos pe Pițurcă, nu prea avem pe cine să punem în loc. Cred că ar trebui să dăm jos o jumătate de echipă națională și apoi să vedem pe cine punem în loc. Cea de-a doua repriză a fost, după cum spunea MM Stoica la GSPTV, o repriză de conservare a rezultatului. Deci jucăm meci fără miză, jucăm cu Lituania și conservăm un rezultat de 1-0. Viitor mare se prevede!

Anunțuri

4 Responses to “Noua națională”


 1. 1 George Vintila Iunie 7, 2009 la 8:25 am

  S-a vazut putin cum, daca nu e piturca sa ii puna sa joace defensiv, se poate ataca.

  Si pe mine asta m-a deranjat. Mentalitatea asta – hai sa jucam sa conservam 1-0. totusi, jucam cu lituania!!! daca dau aia gol in min 92? ce faci?

  Imi venea sa sar pe pereti cand auzeam comentariile la televizor – minutul 40… mai avem 5 minute pana la pauza, hai baieti, trageti de timp, tineti de 1-0

 2. 2 Adrian O. Iunie 7, 2009 la 8:38 am

  Da, tocmai asta mă deranja și pe mine. Cu Lituania?? Dacă era cu Italia, în calificări în care mai aveam o șansă, înțelegeam. Dar așa…

 3. 3 Diana Iunie 7, 2009 la 6:42 pm

  Pai daca asta e nivelul fotbalului din Romanica…

 4. 4 fanitza Iunie 11, 2009 la 7:32 pm

  eu am văzut ceva mai multe meciuri.

  sudeia vs malta. până să deschidă scorul, maltezii au ratat de câteva ori singuri cu portarul suedez. şi după gol au avut câteva ocazii mari. de abia în repriza a doua s-a ajuns de la 1-0 la 4-0.

  feroe vs serbia. insularii au jucat foarte bine. sârbii au înscris norocos. dar ocaziile mari le-a avut feroe. foalul se schimbă. doar anglia rămâne la fel. mare echipă au englezii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: