Vreţi să vorbim?

O întrebare logică, dacă ne uităm la TV şi observăm că 80% dintre talk show-uri şi dintre interviuri sunt de fapt monologuri, unde părerea celuilalt nu contează. Ce dialog, ce opinii? Nimic, eu am dreptate. Aici există câteva tipologii:

1. Ai dreptate dacă strigi mai tare. Gigi Becali excelează în acest domeniu. Repeţi cuvintele, strigi mai tare decât cel de lângă tine. Îl faci eventual hahaleră, comunist şi homosexual şi ai succesul garantat. Nu contează că cel din faţa ta are un masterat la Paris (uneori chiar nu contează dar de multe ori ăla e mai deştept ca Becali) sau că te bagă în buzunar prin cultura generală.

2. Ai dreptate dacă vorbeşti repede şi îl ameţeşti pe cel de lângă tine cu date istorice învălmăşite, cu citate din clasici şi cu epitete bine plasate, din când în când. Corneliu Vadim Tudor e cel mai tare pe felia asta. Se apucă să spună ce a zis Bonaparte, apoi te face comunist, alcoolic (foarte important) şi termină cu un citat din Kant. Astea toate atunci când se vorbeşte despre un accident din Drumul Taberei.

3. Ai dreptate dacă îl înjuri direct pe celălalt (Giovanni Becali). Sau dacă îi arunci un pahar de apă în faţă (ceva politician gras, nu ştiu numele).

4. Nu în ultimul rând, ai dreptate dacă te legi de celălalt ca persoană. Nu ataci opiniile, ci vorbitorul. Eşti prost pentru că te bâlbâi. Nu contează că ai un defect de vorbire, şi atât. Eşti prost. Eşti prost pentru că eşti negru. Sau pentru că eşti slab. Sau prea gras. Sau pentru că eşti de la PD. Sau de PSD. Sau pentru că scrii pe blog despre un post TV. Sau eşti prost pentru că eşti, pur şi simplu.

Reclame

2 Responses to “Vreţi să vorbim?”


  1. 1 bastylica martie 25, 2009 la 7:26 am

    Aici se observa clar ca animalele sunt mai presus decat noi. Ele ataca doar daca se simt in pericol, daca cineva incearca sa se apropie de pui sau daca le e foame.

  2. 2 Adrian O. martie 25, 2009 la 11:26 am

    Da, din puntul ăsta de vedere ne sunt superioare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: