O idee

Vorbeam acum câteva zile cu cineva care avea un vocabular mai puțin bogat. Pe lângă generalizările de genul ce să-i faci, asta-i viața, ori îi greu, nu se poate! și deci-urile cu care începea fiecare a doua frază, m-a surprins folosirea foarte frecventă a lui o idee cu sensul de puțin: nu am mers mult, numai o idee, sau i-am dat puțin, numai o idee. Oare o idee valorează puțin? Sau e puțin să ai o idee? NU știu. Nu am nici o idee.

3 Responses to “O idee”


 1. 1 red Martie 7, 2009 la 1:36 pm

  Exista nenumarate persoane marginite , care utilizeaza cuvinte auzite de la altii , cuvinte la care nu le inteleg intru totul sensul dar fiind inedite , atragatoare , se decid sa le utilizeze .
  Mai exista apoi unele cuvinte care ” merg ” in anumite contexte dar in altele sunt cu totul nepotrivite dar totusi membrii ” onoratei plebe ” se incapataneaza sa ne dovedeasca contrariul astfel obtinandu-se efecte si situatii ridicole .

  Mie mi se pare foarte grav cand se observa acest lucru la absolventii de universitati . As adauga , daca imi permiti sa extind putin „discutia” , ca e regretabil atunci cand nu mai poti sesiza o diferentiere intre cei ” cu carte ” si gloata in privinta valorilor morale , limbajului , comportamentului , culturii , seriozitatii , gusturilor muzicale , atitudine etc. cu mici exceptii, fireste .
  In asta consta progresul , la uniformizarea in mediocritate ?

 2. 2 Adrian O. Martie 8, 2009 la 11:27 am

  Se pare că mediocritatea se impune ca normă, iar chestiile normale și inteligente le vom considera, în curând, excepții. Oricum, am văzut și extrema cealaltă: discursuri cu fraze interminabile, câte trei sau patru sinonime pentru fiecare cuvânt, etc. Doar pentru că dă bine să vorbești.


 1. 1 E mică, dar e a noastră « Blogul unui om…normal Trackback pe Martie 18, 2009 la 1:27 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Martie 2009
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: