Baia Mare

Baia Mare este un oraş relativ mic, unde cele mai multe distanţe pot fi străbătute pe jos, fără mare dificultate. De altfel, primul lucru pe care îl auzi atunci când urci într-un taxi este că primăria a dat multe licenţe şi taxiurile stau degeaba. Bun.

Cu toate acestea, primăria a mai cumpărat autobze noi, nu pentru a le înlocui pe cele vechi, ci pentru a suplimenta parcul auto. Autobuzele sunt goale oricum, cu astea noi în plus, sistemul de transpot în comun va merge strună. În plus, acum vreo 14 ani, oraşul s-a procopsit cu un sistem de troleibuze (firobuze), ca alternativă ieftină şi nepoluantă de transport în comun. Şi ele sunt goale în majoritatea timpului. Primăria face investiţii deştepte. Între timp, parcările devin din ce în ce mai rare.

Anunțuri

2 Responses to “Baia Mare”


  1. 1 fanitza Decembrie 11, 2008 la 8:28 pm

    bine măi adi! 🙂

    e ok pentru tine care stai în centru şi ai maşină. dar aveţi şi oameni(concetăţeni) mai puţini norocoşi, care folosesc sistemul de transport urban. oricum autobusele nu rulează după cum au chef, ci după un program. de aceea vor fi suplimentate rutele în orele de vârf.

    cel puţin aşa ar fi normal.

  2. 2 Adrian O. Decembrie 12, 2008 la 11:46 am

    Da, dar ideea este că nu prea au călători autobusele alea. În primul rând pentru că există microbuse care duc oamenii gratis la Real (șocul unde lumea își face cumpărăturile în Baia Mare, în proporție de 80%), iar apoi taxiurile nu sunt foarte scumpe. Autobusele sunt goale în majoritatea timpului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Decembrie 2008
L M M M V S D
« Noi   Ian »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: