Memoria colectivă și prăpastia

CanCan a dat o știre acum vreo două zile cum că se află în posesia unei explozive casete în care o figură politică foarte cunoscută ar fi surprinsă în ipostaze nu tocmai măgulitoare. Mai mult, se părea că bomba va exploda în preajma alegerilor. Bomba însă s-a fâsâit și figura politică importantă a fost deconspirată ca și o politiciană de la PSD. Că nu o fi singura dintre politiciene care a făcut asta, cu siguranță. Cariere și ascensiuni politice fulminante se pot vedea, ce se află în spatele lor încă, putem doar să bănuim. Ceea ce rămâne însă e memoria colectivă, care o va reține pe doamnă cu instrumentul în gură. Și memoria colectivă nu uită, e de lungă durată. Fiecare personaj e caracterizat de o trăsătură definitorie, așa rămâne în amintirea oamenilor. Nasol să rămâi cu carnea în gură…

Tot despre politicieni, fără legătură cu doamna de mai sus.
Citeam ieri niște articole pe net și, din link în link, am ajuns la un articol semnat de Ion Mihai Pacepa. Nu cred că este cineva care să fie cât de cât interesat de perioada comunistă să nu fi citit Orizonturi Roșii. Dar nu asta e în chestiune, ci faptul că în articol Pacepa îl citează pe Tom Gallagher, o figură importantă din rândul celor care studiază istoria comunismului. Iată ce zice Gallagher:

Tom Gallagher […] concluded that Romania had moved from a system of rigid equalitarianism to one of super-inequalitarism run by corrupt ex-Communists who pay lip service to democracy. This “new predatory elite” has “widened the gap between a parasitic state and a demoralized society.”

Nu e nimic nou, dar parcă m-am uitat mai cu scârbă la știrile de la ora 19…

Anunțuri

4 Responses to “Memoria colectivă și prăpastia”


 1. 1 Dan Terteci Septembrie 21, 2008 la 10:54 am

  Combaterea sexului oral, fie chiar si cel practicat de politicienii feminini, nu cred ca duce la cresterea nivelului de trai. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu astfel de practici din partea persoanelor publice… Desi… Ideea e sa nu devina publice si apucaturile lor!

 2. 2 DeBlog Septembrie 21, 2008 la 10:55 am

  Eu nu pricep de ce ar trebui sa ma intereseze pe mine ca aia a facut o muie.
  Sexul e ceva normal, personal care ni se intampla tuturor la un moment dat, deci nu vad de ce ar trebui sa faca cineva scandal pe tema asta

 3. 3 Anca Mk Septembrie 21, 2008 la 11:30 am

  Subtire faza! Monica Lewinski si Clinon au facut-o…magistral,chiar daca n-au fost surprinsi! Nici macar la scandaluri de genu’ asta nu exceleaza politicienii nostri!

 4. 4 Un om...normal Septembrie 21, 2008 la 12:39 pm

  Păi tocmai asta spuneam și eu, Dan și DeBlog. Că nu mă interesează faptul că a făcut o muie, că măgăreața a picat pe ea, dar că sunt și altele ca ea, doar neprinse.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Septembrie 2008
L M M M V S D
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: