Proust

E foarte placut sa observi cum niste melodii iti pot aduce amintiri frumoase, chiar daca a trecut mult timp de la acele intamplari. La fel ca si madelna (cred ca am scris bine, sa spun oare prajiturica) lui Proust, o singura nota muzicala te face sa te simti bine, sa zambesti (fara ca ceilalti sa inteleaga motivul) si sa ai chef de viata.

Later Edit

Pe de alta parte, e ciudat cum unele momente raman atat de placute, incat nu mai doresti niciodata sa le traiest, cum anumite amintiri sunt atat de frumoase, ca nimic nu le poate egala. Orice tentativa de repetare ramane la nivelul de palida imitatie, de lucru care se compara cu originalul doar pentru a-i sublinia acestuia din urma suprematia.
Melancolie…stiu, se apropie o schimbare majora in viata mea si asta ma cam pune pe ganduri. Dar trece.

Reclame

3 Responses to “Proust”


  1. 1 Diana mai 30, 2008 la 5:12 am

    Ca sa transpun amintirea ta starnita de o singura nota muzicala care pentru altii nu inseamna nimic, gandeste-te ce inseamna o privire a persoanei iubite pentru tine,si ce inseamna acest lucru pentru o persoana straina…noi oamenii dam insemnatate personala lucrurilor care ne inconjoara, altfel am fi impersonali…cati dintre noi nu au acasa tot felul de vechituri pastrate de parinti? am vrea sa dam cu ele pe geam sa nu le mai vedem, dar parintilor nostri acele mici nimicuri le amintesc despre o viata trecuta, pe care nu o vor mai avea niciodata…O melodie, un loc, o imagine, o aroma, o culoare poate starni in noi amintiri ale clipelor de mult trecute…

  2. 2 Un om...normal mai 30, 2008 la 6:54 am

    Da, o privire tainica, incarcata de semnificatii, care pentru altii nu inseamna nimic, pentru persoana vizata poate insemna o lume.

  3. 3 miki mai 31, 2008 la 9:07 am

    ce moment important se mai apropie te-ai insurat deja! acum te faci tatic sau ce?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: