Alocatia de stat pentru copii

Se pare ca alocatia de stat pentru copiii scolari starneste destule discutii in ultima vreme. Din titlul legii se poate trage concluzia ca pana la implinirea varstei de 18 ani, copiii sunt indreptatiti sa primeasca alocatia, dupa care nu mai primesc acest drept:(a)conform prevederiolor Conventiei ONU supra Drepturilor Copilului, esti considerat copil pana la varsta de 18 ani si (b) poti sa fii scolar si peste 18 ani, dar nu mai esti copil, ca atare nu mai primesti acesti bani.
Aici insa veti gasi la articolul 26 prevederea care vorbeste despre persoanele peste 18 ani care pot primi aceasta alocatie. De asemenea, se specifica faptul ca beneficiarul direct al acestei masuri este copilul.
Cunosc multe cazuri in care parintii isi trimit la scoala copiii numai pentru alocatii si pentru mancarea de dimineata oferita gratuit. Dar de aici si pana la a pretinde ca iti intrerupi studiile daca nu primesti alocatia, e cale lunga. mai ales pentru copilutul de ieri de la PROTV, care era destul de bine si decent imbracat, nu parea a depinde in mod necesar de acei bani.
Care e ideea postului? Ca e destul de confuz. Pai, vroiam de fapt sa spun ca alocatia trebuie, conform legii, data tuturor scolarilor, indifernet de varsta (cazuri speciale fiind repetentia, boala etc, mentionate in lege).

Reclame

3 Responses to “Alocatia de stat pentru copii”


  1. 1 Iris717 februarie 20, 2008 la 4:12 pm

    In cazul meu deocamdata nu o mai primeste nimeni :), pt. ca a venit pe numele tatalui copiilor dar pe adresa mea. Nici el nici eu nu am putut scoate alocatia. Asa ca acum iar trebuie sa umblu cu acte cu sentinta de divort ca sa rezolv problema.

  2. 2 Un om...normal februarie 20, 2008 la 5:42 pm

    Nasol cu problema asta 😦 Din pacate, tot copiii pierd aici, din cauza birocratiei.

  3. 3 Anonymous martie 25, 2008 la 2:55 pm

    as dori mai multe informatii cu privire la copii care invata in strainatate aflati cu parintii acolo pe termen temporal mai primesc alocatie dupa implinirea virstei de 7ani daca au cont la banca.? multumesc MariaNicoleta iasi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: