22 Decembrie 1989

A mai trecut un an, a mai venit un 22 Decembrie. E momentul din nou sa ne aducem aminte de faptul ca acum 18 ani, au murit oameni pentru ca noi sa putem sa ne bucuram de privilegiile vietii pe care o traim acum. Unii mai bine, altii mai rau, dar cu siguranta o viata diferita fata de cea pe care am fi avut-o in perioada comunista. Chiar, stau si ma intreb: oare cum ar fi fost acea viata? Si ma mai intreb inca un lucru: oare cat de ridicol par incercand sa le vorbesc unor copii de 16-18 ani despre cum am trait atunci? Sau despre ce aveam si mai ales NU aveam atunci.
Am gasit acest filmulet pe youtube. Nu este o descoperire epocala, lumea il stie pe dinafara (cei mai multi de varsta noastra, care au prins in direct revolutia). Este ultimul discurs al lui Nicolae Ceausescu, presedintele Republicii Socialiste Romania si Comandantul Suprem al Fortelor Armate Romane. Stejarul din Scornicesti. Barbatul intre barbati. Doar asa il numeam in poeziile scarboase pe care a trebuit sa le invatam, nu?
Si totusi, cred ca acest film nu este indeajuns de cunoscut. Ar trebui pus zi si noapte in fata ochilor celor care regreta acele vremuri. Pentru ca, dupa parerea mea, nu este ce regreta.

Reclame

1 Response to “22 Decembrie 1989”


  1. 1 Anonymous ianuarie 10, 2008 la 9:52 am

    baaaaaaaa!!!!!!!yo am cerut poezii!!!!!!!!nu alte cakturi!!!daaaaa??!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: